graphicanews

Roland AP-640

Νέες προσθήκες εκτυπωτών στη σειρά TrueVIS της Roland.

την 8 Φεβρουαρίου, 2023

Η Roland DGA ανακοίνωσε μια σημαντική επέκταση της σειράς εκτυπωτών ευρείας διάστασης TrueVIS, με έξι νέους inkjet εκτυπωτές που εντάσσονται στην οικογένεια προϊόντων TrueVIS.

Τα νέα μοντέλα της σειράς που κυκλοφόρησαν πρόσφατα περιλαμβάνουν τον εκτυπωτή ρητίνης AP-640, τρεις εκτυπωτές/κοπτικά UV υψηλής παραγωγικότητας LG-640/540/300 και τους δύο εκτυπωτές/κοπτικά UV MG-640/300. Οι νέες προσθήκες συμπληρώνουν τα τέσσερα δημοφιλή eco solvent μοντέλα TrueVIS, VG3 και SG3, που παρουσιάστηκαν πριν ένα χρόνο περίπου, τον Μάρτιο του 2022.

Με τις νέες αυτές προσθήκες, η σειρά TrueVIS περιλαμβάνει πλέον μοντέλα που χρησιμοποιούν τρεις διαφορετικούς τύπους μελανιών – ρητίνη, UV και οικολογικό διαλύτη.

AP-640
Ο νέος εκτυπωτής με μελάνια ρητίνης -μία εναλλακτική πρόταση στα μελάνια Latex άλλων κατασκευαστών- σε αντίθεση με έναν εκτυπωτή διαλύτη, μπορεί και τυπώνει πάνω σε επιφάνειες που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, αυξάνοντας σημαντικά το πεδίο εφαρμογών του.

Τα μελάνια ρητίνης αποτελούνται από τη χρωστική, νερό και τη ρητίνη η οποία επικάθεται πάνω στην εκτυπώσιμη επιφάνεια και δημιουργεί ένα πολύ λεπτό στρώμα μόλις το νερό εξατμισθεί με τη βοήθεια θερμότητας.
Tα μελάνια αυτά, καθώς δεν περιέχουν διαλύτες, είναι άοσμα και δεν περιέχουν βλαβερές για τον άνθρωπο πτητικές οργανικές ενώσεις (γνωστές ως VOC).
Ο AP-640 χρησιμοποιεί δύο, νέου τύπου, κεφαλές εκτύπωσης piezo με δυνατότητα εκτύπωσης μεταβλητής κουκκίδας οι οποίες αποδίδουν ανάλυση έως 1200dpi. Δέχεται τέσσερα μελάνια (CMYK) και ένα δοχείο με διάφανο optimizer.

Ο νέος εκτυπωτής θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο περίπτερο της εταιρείες ATLAS DIGITAL στην έκθεση GRAPHICA EXPO 2023 (17-19/2/2023).

Roland TrueVIS Series